Let me play among the stars..

Μαΐου 31, 2008

Ξάνθη !

Filed under: Uncategorized — giatrina @ 12:34 πμ

Το ταξίδι στην Ξάνθη είχα το άχτι που τον καιρό του καρναβαλιού. Είπαμε να πηέναμε Ξάνθη να ζήσουμε το περίφημο τους καρναβάλι από κοντά, αλλά τελικά εν μας έκατσε κ όπως λέει ένα προηγούμενο ποστ, εκαταλήξαμε Κοζάνη.

Τώρα όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Το Teddy Bear Hospital, κλήθηκε να λάβει μέρος σε μια έκθεση στην Ξάνθη. Κ φυσικά ξεχνώντας την επικείμενη εξεταστική, για την οποία δυστυχώς ακόμα εν έκαμα καμιά προεργασία, ίσιωσα κ επήα Ξάνθη! 😀 Στο παρά τρίχα δηλαδή αφού όσο κ επρόλαβα το ΚΤΕΛ–damn you buses που άμα εν βιάζεσαι βουρούν σαν τα πελλά, άμα βιάζεσαι σταματούν σε κάθε μια στάση ακόμα κ αν δν έχει κόσμο, έτσι για να χάσεις παραπάνω ώρα (που τζιείνους τους γέριμους τους νόμους του Μερφυ που όλοι ξέρουμε κ μισούμε).

Moi et une amie, εμείναμε σε μια κορούα που εν την πολλοήξερα κ πρέπει να άλλαξα περί τα 4085308 χρώματα ώσπου να καταφέρω να της ζητήσω φιλοξενία για 2 μέρες, αν κ η κορούα επρότεινε μου το που μόνη της πιο πριν. Επί 2 τα χρώματα που άλλαξα ώσπου να της πω κ για την άλλη φίλη μου. Αλλά εκαταφέραμε τα.

Εφτάσαμε Ξάνθη Παρασκευή βράδυ. Αφήσαμε τα πράματα μας (ένα backpack ούλλο κ ούλλο) σπίτι της κορούδας, εδανείστηκα κ ένα τρικό (αφού ήταν ψόφος κ εν επρονόησα στο backpack να σύρω κ κάτι πιο ζεστό μέσα) κ εκατεβήκαμε στην πόλη για βόλτα. Στην πορεία επροέκυψε μας πείνα. Οπόταν εκάτσαμε για φαγητό. Κάπου εκεί νομίζω εξεπεράσαμε την αρχική αμηχανία που είχαμε.

ΜΕτά το φαΐ, εκάτσαμε σε ένα cafe στην ‘παραλία’. Έρκεται η sangria που παράγγειλε η υποφαινόμενη, κ λία λεπτά μετά, έρκεται μια πιατέλα με φράουλες, κεράσια, σοκολάτα κ σαντιγύ. Η υποφαινόμενη έσβησε για λλία δευτερόλεπτα όταν της είπε ο σερβιτόρος ότι ήταν δικά της–πόθεν ως τα πόθεν, εν θυμούμαι να τα επαράγγειλα, τι εν τούτη η συνωμοσία, εν για να τρώω ούλλη μέρα ?! Ευτυχώς άναψε έγκαιρα κ εκατάλαβε ότι επηένναν πακέτο με τη sangria 😀

Το επόμενο πρωί, εξυπνήσαμε πρωί για να πάμε βόλτα να δούμε το παζάρι της Ξάνθης.

Κάπου εδώ, πάλε έσβησα! ΠΡώτη φορά έβλεπα τόσα πράματα απλωμένα !! Σωροί παπούτσια, ρούχα, πυζιαμές, εσώρουχα, κάλτσες, σεντόνια, πετσέτες, παιχνίδια, κ άλλα παπούτσια πεταμενα, πράματα για το σπίτι, ότι ότι όοοοοτι ήθελες!! Εγίνετουν χαμός! Εφωνάζαν οι πραματευτές, εσταματούσαν σε ανύποπτο χρόνο οι μπροστινοί, επαζαρεύκαν οι υποψήφιοι αγοραστές, εκλαίαν τα μωρά κ λοιπά πράματα που συμβαίνουν άμα έχει πολυκοσμία. Έπιασα κ γω ένα βραχιόλι για να πω πως έπιασα κάτι από το παζάρι της Ξάνθης 😉

Έφτασε η ώρα να πάμε στην έκθεση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως αρκουδογιατροί. Πράγμα που εδιασκεδάσαμε όσο εν φαντάζεστε !!

Το μεσημέρι εκάμαμε διάλειμμα κ επιστρέψαμε στο σπίτι που μας φιλοξενούσε. Η οικοδέσποινα είχε ετοιμάσει βασιλικό γεύμα για μας, που τζιείνα που μόνο άμα είσαι σπίτι κ εν η μάμμα σου να τα φροντίσει ούλλα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις. Κ μετά επήρε μας σε κάτι παιχνίδια που διοργάνωναν φοιτητές. Μόνο που έβρεχε κ τα παιχνίδια εγίνονταν υπαίθρια. Στην πορεία ήβραμε κ άλλους κ επήαμε all together κ εκάμαμε κερκίδα στους παίχτες που εβουρούσαν μες τα νερά. 😀

Το απόγευμα επιστρέψαμε στο πόστο μας. Τα παιδάκια ήταν ορεξάτα, το ίδιο κ εμείς.

Το βράδυ ήταν ο τελικός της Eurovision. ΠΡάγμα που αγνοήσαμε παντελώς κ επήαμε για φαγητό όλοι μαζί. Μετά όμως, όταν τελειώσαμε το φαΐ μας, εκάτσαμε σε ένα cafe κ είδαμε όση Eurovision έμεινε. Είδαμε κ την ψηφοφορία. Κ μετά ετεζάραμε 🙂

Το επόμενο πρωί, ξανά στην έκθεση ! Κ δώστου να εξετάζουμε αρκουδάκια 🙂

Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε τη λέσχη του πανεπιστημίου της Ξάνθης. Η οποία λέσχη, εν αντιθέσει με τη δική μας, εν ανοιχτή κ τα Σαββατοκυρίακα κ προσφέρει κ πρόγευμα !

ΑΚολούθησε μια σύντομη ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης, ένα ωραιότατο παγωτό κ τέλος αναχώρηση για τα πάτρια εδάφη.

Στο δρόμο της επιστροφής, ο οδηγός αποφάσισε να μας βάλει DVD για να περάσει ευχάριστα η ώρα μας. Μπαα..

[Φιλική συμβουλή: Μεν δείτε το ‘Little Men’.]

Γενικά η Ξάνθη εν μια μικρή πόλη, ωραία κ φιλική, λλίο απρόβλεπτη όσον αφορά τον καιρό της, με πολύ πλακόστρωτο (για τα χιόνια όπως πληροφορηθήκαμε), με παζάρι κάθε Σάββατο, με καλό κόσμο, με πολλά καταστήματα κ με σκουροπράσινα ταξί.

Τωρά για τη φιλοξενία, ό,τι κ να πω εν ναν λίο. ΉΤαν απλά τέλεια 🙂

λουλουδάκι

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: