Let me play among the stars..

Ιουλίου 12, 2008

Αποτρίχωση

Filed under: Uncategorized — giatrina @ 4:14 μμ

Ιστορική Αναδρομή

Ο άνθρωπος, είτε είναι απόγονος του Αδάμ, είτε αποτελεί εξέλιξη του πιθήκου, είναι προικισμένος με τρίχες. Πολλές τρίχες- γεγονός που ενισχύει την άποψη της πιθηκικής προέλευσης. Επειδή γυναίκες κ άντρες είχαν όλοι ανεξαιρέτως τρίχες, ήταν μια φυσιολογική κατάσταση που εν ενοχλούσε κανένα κ όλοι ήταν ευτυχισμένοι κ αποδέχονταν τις τρίχες τους.

Ώσπου έγινε το κακό!

Έγινε η μετάλλαξη κ εμφανίστηκε η πρώτη ξανθιά.

Οι τρίχες της ήταν ξανθές κ εν εφαίνουνταν. Στην αρχή ήταν το παράξενο της υπόθεσης, ήταν μια ανωμαλία της φύσης. Σιγά σιγά όμως, τα ξανθά γονίδια έσμιξαν με τα μελαχρινά κ διασταύρωση στη διασταύρωση εμφανιστήκαν τρίχες διαφόρων αποχρώσεων, μεγέθους κ πάχους.

Οι μελαχρινές που είχαν τις πιο σκούρες τρίχες, άρχισαν να νιώθουν μειονεκτικά. Ενώ στην αρχή αποτελούσαν την πλειοψηφία κ την κοινωνικά αποδεχτή μορφή, με την εμφάνιση των φαινομενικά άτριχων ξανθών κ ελαφρώς τριχωτών καστανών, έγιναν η τριχωτή μειοψηφία. Για να επανέλθουν ξανά στο προσκήνιο, έπρεπε να βρουν κάποιο τρόπο να ξεφορτωθούν τις έξτρα τρίχες τους.

Έτσι επινόησαν την αποτρίχωση.

Καταραμένη η ώρα.

Οι καστανές κ οι ξανθιές εζηλέψαν,  σου λέν εν γίνεται που τη στιγμή που εμείς είμαστε οι ‘άτριχες’ να έρτουν τούτες κ να γίνουν πιο άτριχες που μας. Έτσι, εκατέφυγαν κ τούτες στην αποτρίχωση.

Κάπως έτσι καθιερώθηκε η αποτρίχωση ως αναγκαία κ απαραίτητη για κάθε είδους τρίχα.

Κοινωνικές επιπτώσεις

** Στην αρχή χρησιμοποιούνταν λεπίδες. Σε περίπτωση που ήσουν αδέξια, heh, κατισιη σου.

** Οπόταν οι γυναίκες στράφηκαν σε άλλους εναλλακτικούς τρόπους αποτρίχωσης: κρέμες, κεριά, μέλια, μηχανούδες (συμπληρώστε με αν άφησα πίσω τίποτε).

** Για την επιτυχή αποτρίχωση, εμφανίστηκαν τα ινστιτούτα αισθητικής που προσφέρουν υπηρεσίες σε όσες αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή ‘αποτρίχωση’ που μόνες τους.

** Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι το πιο σύγχρονο επίτευγμα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες αποτρίχωσης που προσφέρονται.

 Personal Experience

Η αισθητικός με κάλυπτε πλήρως όσο ήμουν Κύπρο. Να ΄ναι καλά οι εκπαιδευμένες στην αποτρίχωση κορούες, μια χαρά δουλειά μου εκάμμαν. Μπορεί να επονούσα λλίιιιιιιιο, αλλά τουλάχιστον εν με εκρούζαν ή κάτι. Αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό: ένας μήνας ατριχίας.

Μα σε κάποια φάση έπρεπε να εγκαταλείψω την οικογενειακή εστία κ να αφήσω πίσω μου τη σιγουριά της αισθητικού. Έπρεπε να αναλαβω δράση.

 • Επειδή ξέρω πως άμα πω να πιάσω ξυραφάκι εν να με κατακόψω κ προς το παρόν εν θέλω να αυτοκτονήσω, πρώτα εδοκίμασα κάτι κρέμες που ήταν η πιο ανώδυνη επιλογή. Αλλά ατυχέστατη. Καταρχάς εβρωμούσαν κ κατα δεύτερον εν εκάμμαν καλή δουλειά.

 

 • Οπόταν στη συνέχεια εστράφηκα σε κάτι ωραιότατα *ΝΟΤ* κεριά που τα βράζεις για να λιώσουν κ μετά απλώνεις τα κ τραβάς τα κ υποτίθεται φκαίνουν οι τρίχες. Ακόμα μια ατυχής επιλογή που ήταν η αιτία πρόκλησης εγκαυμάτων. Άσε που ποτέ εν εκατάφερνα να τα απλώσω όπως έπρεπε.

 

 • Στο τέλος εκατέληξα στις ταινίες με κρύο κερί, έτοιμες για χρήση, χωρίς κίνδυνο εγκαύματος, αλλά αρκετά επώδυνες. Ειδικά άμα εν έχεις ταλέντο στην αποτρίχωση. Κάθε φορά πρέπει να αφιερώσω μια ολόκληρη μέρα, ενίοτε κ δύο (ναι κάμμω συχνά διαλείμματα γιατί πονώ κ κολλητσιάζω), να κολλητσιάσω τους τόπους, να αφήσω τις μισές τρίχες πάνω κ στο τέλος να καταλήξω με μια τσιμπίδα στο χέρι να φκάλλω τα υπολείμματα τριχων που μένουν μετά το πέρας της πάλης με τες κολλητσιαστικές ουσίες. Κ όλα αυτά για 2 βδομάδες σχεδόν ατριχίας ΜΟΝΟ!  

 Ευτυχώς που εν έγινα αισθητικός-θα ήμουν η πιο αποτυχημένη αισθητικός EVER!

Απορίες

 (Α) Τεχνικής φύσεως

 • Πώς φκάλλεις τις τρίχες για να μν γυρίζουν μέσα?
 • Πώς φκάλλεις τις τρίχες που είναι ήδη γυρισμένες μέσα ?
 • Πώς μπορείς να κάμεις τις τρίχες σου πιο σκούρες για να φκαίνουν με λέιζερ κ να γλυτώνεις τον πόνο κ το κολλήτσιασμα ?

 (Β) Γενικές

 • Γιατί αρκέψαν κ τα κοπελλούθκια να αποτριχώνουνται ?
 • Γιατί εν επανέρχεται η τρίχα στη μόδα ?
Advertisements

8 Σχόλια »

 1. Να καμεις λειζερ εν πολλα καλη φαση. Τζαι που θεμα υγιεινης αλλα τζαι γιατι μετα απο 4-5 φορες ξεμπερδευεις μια τζαι καλη..
  Ειναι ενα ωραιο δωρακι για να κανεις στον..ευατο σου!
  Οσο για τους αντρες που κανουν αποτριχωση,δεν μου αρεσει..Χανουν μερος απο την αρρενωποτητα τους!

  Σχόλιο από enteleche1a — Ιουλίου 13, 2008 @ 2:02 πμ | Απάντηση

 2. Όσο αφορά τους αρσενικούς..εν τους αντέχω έτσι μαλθακοάτριχους…ειδικά μερικοί που έχουν πιό λλιες τρίσσες που μένα!
  Όσο αφορά τις τρίχες που γυρίζουν από μέσα, κάμνε peeling πιό πριν 🙂

  Σχόλιο από Cake — Ιουλίου 14, 2008 @ 9:35 πμ | Απάντηση

 3. laser kai pali laser. Ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές σε 2-3 φορές γίνεσαι σιόνι.

  αλλά λείπει μου η πάρλα της αισθητικού μου…οι καλύτερες ψυχολόγες. Ό,τι πρόβλημα έσιεις λύουν σου το.

  Σχόλιο από RoAm — Ιουλίου 14, 2008 @ 3:08 μμ | Απάντηση

 4. Α μάνα μου σαν να τζιαι περιγράφεις μου τον εαυτό μου! Εγώ απλά αδυνατώ να προκαλέσω πόνο στον εαυτό μου τζιαι έτσι ουδέποτε τα εκατάφερα με τούτα τα μέλια, κεριά κτλ κτλ που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Κάμνω τζιαι τους τόπους άχρηστους.

  Η αισθητικός μου εν μια χαρά λύση, εν έχω παράπονο. Laser θέλω να κάμω σε μιαν φάση αλλά είμαι ξανθή τζιαι εν ηξέρω πόσο αποτελεσματικό εν να είναι. Plus, έχω μια μικροφοβία τζιαι προσπαθώ να αποφεύγω οτιδήποτε ένεν απαραίτητο που άποψη υγείας. Εν μπορώ να το εξηγήσω..

  Για τους αρσενικούς έχω να πω μόνο μια λέξη: Γιαξ!

  Σχόλιο από Τσαρτελλούι — Ιουλίου 17, 2008 @ 2:44 μμ | Απάντηση

 5. ποσο κοστιζει η αποτριχωση στα ποδια?

  Σχόλιο από kristi — Ιουλίου 21, 2008 @ 10:58 μμ | Απάντηση

 6. Ο λόγος που δεν επανέρχεται η τρίχα στην μόδα είναι ο λόγος που οι γεναίτζιες φορούν ψηλοτάκκουνα τζιαι είναι καθαρά οικονομικός.

  Αν μια γεναίκα φορήσει ψιλοτάκκουνα τζιαι οι άλλες εν με τα φλάτ, τότε αυτόματα ψηλώνει, μακρυνίσκει στον μάτιν την ζάμπαν της τζιαι έσιει συγκρητικόν πλεονέκτημαν έναντι των υπολοίπων. Γιαυτόν τζιαι οι υπόλοιπες βάλλουν ψηλοτάκκουνα τζιαι έτσι ταλαιπωρίστε ούλλες μαζί ενώ θα μπορούσετε να συμφωνήσετε να τα φκάλετε ούλλα. Αλλά επειδή ο πειρασμός να ξεγελάσει η μια την άλλη εν μεγάλος, είσαστεν ούλλες με τα τακούνια. Τούτον ονομάζετε non-optimal configuration και είναι αποτέλεσμαν του prisoners dilemma.
  Αν αρχίζετε ούλλες να αφήνετε τρίσιες, κάποια θα τις έκαμνεν χαλάουα τζιαι θα σας εχάλαν την πιάτσαν, οπότε τραβάτε πόνον για ομορκιάν.

  Σχόλιο από firfiris — Ιουλίου 24, 2008 @ 5:45 μμ | Απάντηση

  • It might just be an artifact of the art style, but, when I looked at the screenshots, I thought that Chol7atte&#821r;s sprite was that of a male character. (The face looks masculine – I think it’s because of the broad chin – and there isn’t anything else that gives the opposite impression.) Was that intentional?

   Σχόλιο από Mahalia — Μαΐου 17, 2017 @ 9:54 πμ | Απάντηση

 7. enteleche1a, Cake, RoAm ευχαριστώ για τα τιπς ! Τώρα να δούμε τι θα κάμω στο τέλος.

  Τσαρτελλούι κ η sister είναι κατάξανθη κ εν τούτο το παράπονο της, πως εν μπορεί να κάμει laser να καθαρίσει μια κ καλή. Όι πως φαίνουνται οι τρίχες της, αλλά άτε, τι να της πεις.

  kristi που τον καιρό που έχω να πάω αισθητικό, εξίασα!!

  firfiris ουφφου τούτη η γυναικεία πονηριά κ μη αλληλεγγύη. ΓΚρρ!!@##%

  Σχόλιο από giatrina — Αύγουστος 13, 2008 @ 5:08 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: