Let me play among the stars..

Σεπτεμβρίου 8, 2008

504 χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης

Filed under: Uncategorized — giatrina @ 10:03 μμ

Μετά από σχεδόν ένα μήνα διακοπών στην πατρίδα, επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη μου άρον άρον επειδή το μάθημα που θα έδινα την δεύτερη βδομάδα της εξεταστικής..εμετατέθηκε στην πρώτη! Εγώ φυσικά επέστρεψα μια μέρα πριν, Κύπρο διάβασμα γιοκ (εχμ νομίζω όλοι δείχνουν κατανόηση δαμέ), κ για μάθημα που θέλει 10 μέρες διάβασμα, εγώ αφιέρωσα μισή. Άρα, το τσιανς να επέρασα είναι κάτι λιότερο που 5%.

Επειδή όμως επέστρεψα άρον άρον, εν θα προλάβαινα να δω μια φίλη μου που είχε που τα Χριστούγεννα να δω κ θα επήεννε Κύπρο λίες μέρες μετά που έφευγα εγώ. Η φίλη μου θα βρισκόταν Αθήνα για μερικές μέρες .. οπόταν, μετά το πρώτο μάθημα, θα αναχωρούσα ολόισια για Αθήνα. Λλίο οι περίεργες ώρες ύπνου μου, λλίο η άχρηστη η τύχη μου, έχασα το ένα τρένο, το επόμενο ήταν γεμάτο, το επόμενο είχε ακυρωθεί, το επόμενο ήταν γεμάτο κ ευτυχώς το επόμενο είχε μια θέση για μένα.

8 ώρες μετά, βρέθηκα στο Γκάζι (εν πολλοκατέχω από αθηναϊκά τοπωνύμια, οπόταν συγχωρέστε με για τυχόν παρεξηγήσεις. Όπως μου τα είπαν, λαλώ τα 🙂 ), να πίνω ένα cocktail του οποίου το όνομα μου διαφεύγει. Ακολούθησε ένα γεύμα σε κάτι everest στη Ζωγράφου κ κατά το χάραμα ύπνος.

Την επόμενη μέρα, μετά το μεσημέρι, αποφασίσαμε να πάμε στο μουσείο Ακρόπολης το καινούριο. Δυστυχώς, με το που φτάνουμε τζιαμέ, πληροφορούμαστε πως το μουσείο ανοίγει μόνο 10-12 το πρωί. Είπαμε έλεος, διερωτηθήκαμε Γιατί στο καλό να το κάμμει τούτο κ πόσο αλήθεια αξίζει ένα μουσείο να εν ανοιχτό 2 ώρες την ημέρα, κ αποφασίσαμε να πάμε για καφέ στο Θησείο. Με θέα την Ακρόπολη, απόλαυσαν οι άλλοι τον καφέ τους κ εγώ το χυμό μου.

Η φίλη μου θα αναχωρούσε σε μερικές ώρες κ έπρεπε να ξεκινήσει για αεροδρόμιο. Αγκαλιές, φιλιά, αποχαιρετισμοίτι απαίσιο πράμα, μισώ τους αποχαιρετισμούς. Ποτέ εν θα συμφιλιωθώ με την ιδέα του να φεύγει κάποιος, αν κ συνήθως εν εγώ που φεύγω πρώτη 😦

Το βράδυ, εξεκινήσαμε να πάμε Μοναστηράκι να περπατήσουμε. Με φανταστικούς ελιγμούς (aka εψιλοχαθήκαμε), εβρεθήκαμε Σύνταγμα, όπου είπαμε να τιμήσουμε τα McDonalds αφού κάτι κινέζικα που είχαν προταθεί ήταν χασιμιά, κ το Subway ήταν θεόκλειστο. Στα McDonalds, είδα όσους emo εν είδα σε ούλλη τη Θεσσαλονίκη. Μερικοί ήταν αρκετά φοιτσιάρικοι– no offence, αλλά άμα κάμμεις τα μαλλιά σου ΤΟΣΑ κ βάλλεις ένα τόνο μολύβι πάνω ή/και κάτω που το μάτι σου, ή έχεις μια φράντζα με όλα τα χρώματα του ορατού φάσματος να σταματά ΑΚΡΙΒΩΣ κάτω που τα μάτια σου, ε όσο να’ ναι ξιππάζουμαι άμα σε βλέπω.

Περπατώντας στην Ερμού, ένας τύπος έπαιζε κιθάρα — μόνο για το ρεπερτόριο ( wish you were here, μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κτλ), εκάτσαμε κ ακούαμε τον κ αφήσαμε του όσα ψιλά είχαμε. Μν φανταστείτε though, 2-3 ευρώ μακάρι να εφκαίναν.

Ο δρόμος έφκαλε μας Ψυρρή, που μου θύμισε Μπιτ Παζάρ Θεσσαλονίκης. Ήταν πολύς ο θόρυβος κ εν είχα όρεξη να κάτσουμε κ έτσι συνεχίσαμε την βόλτα μας μέχρι το Θησείο, όπου εκάτσαμε σ’ ένα παγκάκι κ ελαλούσαμε πελλάρες ως τα χαράματα.

Στην παρέα μας παρείσφρυσε κ μια AthensVoice , που για ένα ακατανόητο λόγο, πάντα πέφτει μέσα στις προβλέψεις για τα ζώδια –τουλάχιστον για τον Υδροχόο:

 • ‘Πολλές φορές χρειάζεται να φύγεις για να αναγνωριστείς. Όπως κ άλλες φορές, χρειάζεται να σε χάσουν οι άνθρωποι που αγαπάς, για να καταλάβουν πόσο πολύ τους λείπεις’. Πεθυμά με κανένας ?? Α? Φωνή βοώντος εν τη ερήμω α ?
 • ‘Είναι ανθρώπινο να ξεχνάμε πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι γύρω μας και είναι αναγκαίο από καιρό σε καιρό να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να συνειδητοποιήσουμε και πόσο απαραίτητοι είναι οι άλλοι για μας.’ Πάντως εγώ πεθυμώ τους ούλλους.
 • Εντούτοις, ο προβληματισμός της ημέρας έχει ως εξής: »Ποιο είναι στ’ αλήθεια το νόημα της ζωής σου ? Οι άνθρωποι που είναι κοντά σου είναι δίπλα σου επειδή προσφέρετε ο ένας στον άλλο ή από συνήθεια κ κεκτημένη ταχύτητα?». Ελπίζω ναν το πρώτο.

Την επόμενη μέρα, 9 ώρες, 3 λεωφορεία κ ένα τρένο αργότερα (&μισή ώρα περπάτημα bonus λόγω επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, κλειστών δρόμων κ περίεργων δρομολογίων των λεωφορείων), βρέθηκα σπίτι μου, έκαμα ένα μπάνιο κ ωσαν πτώμα έδωκα μες το κρεβάτι.

Thus, another trip has come to an end.

Advertisements

5 Σχόλια »

 1. Καλά τζιαι εκατάφερες τα να στραφείς πίσω! Άτε, να μας έρκεσαι πιο συχνά τωρά που έμαθες την στράτα!

  Άσχετο: το «504 χιλιομετρα βορειοδυτικά της Αθήνας» εν ήταν η πιο ωραία σειρά έβερ?

  Σχόλιο από Τσαρτελλούι — Σεπτεμβρίου 9, 2008 @ 7:25 μμ | Απάντηση

 2. Την επόμενη φορά κανόνιζε εβδομαδιαίο ταξίδι γιατί αν θα τρώεις μισήν ημέραν πας τα τρένα..εν ξήκκον σου!

  Σχόλιο από tubemap — Σεπτεμβρίου 10, 2008 @ 12:47 μμ | Απάντηση

 3. Τσαρτελλούι έτσι είπα. Αλλά τωρά κ να πάει εν να προνοώ να παίρνω μαζί μου κ παρέα επειδή βαρκούμαι αφάνταστα μες το τρένο τόσες ώρες. Άτε στο να πάω εγνώρισα μια κορούα κ επέρασε η ώρα..στην επιστροφή τίποτε!
  Ωραία σειρά όντως, όσο θυμούμαι ;p

  Tubemap! Προσπαθώ να τα βολεύκω να πιέννω πολλές μέρες, γιατί πραγματικά εν αξίζει για 2 μέρες να τρώω τόσες ώρες στο δρόμο. Περιμένω να ξεκινήσει το εξάμηνο να δω ποιες ποιες μέρες θα είναι free να αρκέψω να κανονίζω εξορμήσεις επιτέλους!! 🙂

  Σχόλιο από giatrina — Σεπτεμβρίου 14, 2008 @ 12:24 πμ | Απάντηση

 4. Ki ego miso ta megala taxidia horis parea alla an to axizei o proorismos…
  PS: To mouseio tis Akropolis den anoixen akoma kai to 10-12 to proi einai gia mikra tours se enan orofo. Ki emeis epiame ton Iounio na to doume ki apogoiteutikame. Oh, well eukairia na xanapame!

  Σχόλιο από drSpock — Σεπτεμβρίου 14, 2008 @ 3:05 μμ | Απάντηση

 5. drSpock,μα σοβαρά;; Ενομίζαμε πως είχε ανοίξει. Heh,όπως το είπες, ευκαιρία να ξαναπάμε 😛

  Σχόλιο από giatrina — Σεπτεμβρίου 25, 2008 @ 3:06 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: